1. “Dijital yeni dönem olgunluk anketi”nin orta ve üst yönetime uygulanması ve değerlendirmesi 
     
2. Şirketin mevcut strateji/iş modelinin orta ve üst yöneticiler ile bire bir mülakat yöntemi ile resmedilmesi, modellenmesi, tutarsızlıkların ve risklerin belirlenmesi
    
3. Risklerin tanımlanması: 
    
A. Rakiplerin ve potansiyel rakiplerin ilk aşamada hızlı taramasının yapılması ve sonrasında orta ve üst yöneticiler ile bire bir mülakat yöntemi ile listelenmesi ve sınıflandırılması. 

Jenerik sınıflandırma:

a. Aynı segmentden, 
b. Aynı sektör farklı segmentden
c. Aynı sektörden. Tedarikçi, alıcı, satıcı, vb..
d. Komşu sektörden ve aynı değer networkünde olan tedarikçi, alıcı, satıcı, ikame, alternatif, tamamlayıcı, vb..
e. Farklı ülkeden/bölgeden
f. Bambaşka bir sektörden ve değer networkünün dışından

B. Rakipler arasından dijital teknolojiler ile de güçlendirilmiş alternatif strateji/iş modeline sahip ezber bozan şirketlerin, ilk aşamada hızlı taramasının yapılması. Sonrasında, orta ve üst yöneticiler ile bire bir mülakat yöntemi ile belirlenmesi. Ve en sonunda strateji/iş modellerinin resmedilmesi ve modellenmesi.

C. Rakiplerin ve potansiyel rakiplerin, dijital teknolojilerin de desteğiyle, tehdit oluşturan ve oluşturabilecek hamleleri üzerine varsayımsal tahminlemelerin yapılması. 

Kapsam: 
 a. iş modeli değişikliği
 b. ürün ve hizmet geliştirme 

4. Fırsatların tanımlanması

A. Üst yöneticilerin katılacağı yarım günlük “Alternatif Strateji/İş Modeli Arama Workshopı” ‘na; şirketin stratejisine farklı bir gözle bakılmasını sağlayacak, ezber bozan 3 şirketin dijital teknolojiler ile de güçlendirilmiş stratejisinin sunumu ile başlanması, ardından gelen beyin fırtınasında, bunlardan esinlenerek, şirketin stratejisine alternatif çok sayıda yeni fikrin üretilmesi ve sonunda, bu alternatifler arasından, üzerinde çalışmaya en uygun olanlarının belirlenmesi

Not: Alternatif Strateji/İş Modeli Arama Workshopı’nın, ezber bozan yeni strateji örnekleri ile 3’er ay arayla 2 kez daha tekrarlanması
     
B. Şirketi yıkımdan koruyacak ve yıkıcı bir şirket olma yönünde ivmelendirecek dijital projelerin, dijital teknoloji ve strateji uzmanlarımız tarafından geliştirilmesi. 

Projelerin kapsamı:
i.    mevcut ürün ve hizmeti geliştirme
ii.    yeni ürün ve hizmet inovasyonu
iii.    mevcut iş modelini geliştirme
iv.    yeni iş modeli inove etme

5. Yıkıcı teknoloji risk ve fırsatları sensoru çalışmalarının sonucu olarak 3 tavsiyenin ve 3 proje önerisinin listelenmesi, gerekçelendirilmesi, raporlaması ve sunulması.